בצק לחם כוסמין

הבסיס לפוקצ'ה, פיצה, רולדה, לחמניות, פיתות ועוד…

החומרים : 1קג קמח כוסמין מלא אורגני, 2 כפות סוכר חום, כף מלח, חצי כוס שמן, 2 כפות שמרים, 3 כוסות מים פושרים (ואולי צריך עוד מעט מים, יש להרגיש את הבצק). מכניסים את כל החומרים יחד למערבל ולשים עד שהבצק "נפרד" מדפנות הקערה. מתפיחים עם מגבת למשך חצי שעה או יותר, לשים שוב את הבצק, יוצרים לחם, לחמניות, פיתות….מתפיחים חצי שעה במקום מוגן וחמים. אופים כרבע שעה בטמפרטורה של 180 מעלות. הלחם אפוי כשהתחתית שלו שחומה.