ערמונים – פרי של חורף



מקור הפרי המושלם הזה, מגיע אלינו מפרס. תכולתו מכילה מינרלים רבים כגון מגנזיום, אבץ, נחושת, סידן, נתרן, אשלגן, ברזל, והסיבים התזונתיים שלו כה רבים שהוא בעל אינדקס גליקמי נמוך.

ערכו התזונתי נע בסביבות ה 190 קקל. ל100 גרם לכן לא להגזים עם כמויות.

הוא מתאים לאנשים שסובלים מאנמיה, לאלה שעובדים פיזית קשה, ולספורטאים. אפשר להשתמש בקמח ערמונים לעוגות, הוא מתאים לחולי צליאק ולאנשים שלא צורכים גלוטן. אפשר לאפות איתו או לבשל אותו במים, אך יש צורך בלחרוץ אותו לפני בישול או אפיה. עונת הערמונים היא קצרה, עד האביב, לכן מתאים לאלה שסובלים מקור לאכול ערמונים, היותם מזינים ומחממים.